Avondtraining Gezondheid van je hond (deel 1)

€ 23,50 (inclusief 21% BTW)

Gezondheid van je hond

In deze avondtraining krijg je alles uitgelegd wat je moet weten als hondenbezitter over de gezondheid van je hond! Er zijn meerdere redenen waarom je zelf voldoende kennis moet hebben op het gebied van gezondheid van je hond. Jij verzorgt je hond, je zorgt voor de veiligheid van je hond en je moet wellicht eens een EHBO handeling verrichten (leer je in deel 2). Deze theorietraining geeft je waardevolle informatie waar je een hondenleven lang iets aan hebt.

Geen medische kennis noodzakelijk

Ondanks dat de training in samenwerking met dierenarts Daan Kranendonk is gemaakt, is het geen medische training. Je leert juist wanneer jij je dierenarts moet inschakelen; dat moet je wel weten! En je leert je dierenarts een goede omschrijving geven van wat je hond mankeert want je hond kan dat zelf niet uitleggen.

Gezondheid

Er zijn zoveel aspecten waar je aan kunt denken als het gaat om gezondheid. Wij zijn degene die in 1e instantie onze hond beoordelen op gezondheid en of we wel of niet naar een dierenarts moeten gaan. Hoe kun je kleine gezondheidskwalen met supplementen zelf begeleiden? Wil je meer weten over inentingen? Hoe kun je in de breedste zin er voor zorgen dat je hond gezond opgroied en gezond oud wordt?! Meer kennis maakt het makkelijker en kun je veel gezondheidsproblemen voorkomen en eventueel kleine dingen zelf genezen.

Verzorging

Je leert alles over verzorging van je hond. Je zult dingen horen waar je nog nooit op gelet hebt. Je leert je hond lichamelijk onderzoeken; hartslag, ademhaling en temperatuur. Daarbij leer je een algemene indruk van gezondheid bepalen, we bespreken wat een gezond gewicht is en wat gezonde beweging is.

Veiligheid

Zorgen voor de veiligheid voor je hond is heel belangrijk. Preventie is daarbij een belangrijk onderdeel; zowel voorkomen van lichamelijke problemen als voorkomen dat je hond met verkeerd speelgoed speelt en veiligheid onderweg. Ook allergieën krijgen de aandacht. Voorkomen is ook met je hond beter dan genezen!

Locatie

 Schoonloo

 Dag

 Donderdag

 Tijd

 19:00 – 22:00 uur

 Voorkennis

 Geen

 Onderwerp

 Theorietraining over gezondheid van je hond

 Docent

 Marike Grimberg

 Met of zonder hond

 Zonder hond

 Inclusief

 Koffie, thee en afsluitingsdrankje

Deel 2: ​EHBO voor je hond

Deel 2, EHBO voor je hond, kun je volgen als je deel 1, Gezondheid bij je hond, hebt gevolgd. Dan gaan we nog een stap verder. Want wij zijn het eerste ter plekke als er iets gebeurt met je hond; soms ontkom je niet aan het doen van een aantal EHBO-handelingen. Welke kun je verantwoord uitvoeren en wat laat je aan je dierenarts over. Denk daarbij aan de Heimlichgreep bij honden en wondverzorging.

Wij adviseren je de site van Groene Wolf goed door te lezen of de manier van trainen bij jouw aansluit. Wil je op een natuurlijke manier aan de slag met je hond en daar zelf meer over leren dan zijn diverse trainingen die je kunt volgen.

groenewolflogo.jpg