Waarom botten kauwen?

Kauwen heeft een tandreinigend effect

Honden hebben van nature een grote behoefte om ergens op te kauwen. Dit doen ze omdat zij alleen op deze manier hun tanden en kiezen op een natuurlijke wijze schoon kunnen houden. In de natuur kauwen wolven en andere hond-achtigen na een maaltijd onder andere op de huid en botten van hun prooi. Het kauwen op zacht, taai materiaal zorgt voor schone tanden en kiezen en daardoor voor gezond tandvlees. Door te kauwen op Farm Food Rawhide behoudt uw hond een schoon gebit!

Het belang van een goed gebit

Vroeger keken dierenartsen niet zo naar het gebit van honden. Tegenwoordig weten we dat het voor het welzijn van de hond heel belangrijk is en honden kunnen ook echt ziek worden van een gebit met veel tandsteen en tandvleesontstekingen. Bacteriën kunnen door het hele lichaam gaan zwerven en daar ontstekingen veroorzaken. Daarom is het heel belangrijk om het gebit van een hond goed schoon te houden.

Rawhide voor gezonde tanden

Rawhide is 100% gedroogd onderhuids bindweefsel van de huid van runderen, zonder toevoegingen. De Rawhide kauwkluiven zijn stevig, hard en volledig verteerbaar. Door de inwerking van speeksel komt tijdens het kauwen natuurlijke collageeneiwit vrij. Dit collageen heeft de eigenschap op tandplak op te lossen. Door de schurende werking tijdens het kauwen, vindt er een grondige en zichtbare reiniging van het hondengebit plaats.

Overgewicht voorkomen door te kauwen

Dat kauwen goed is voor het hondengebit is vaak bekend. Maar wist u dat kauwen meerdere functies heeft? Zo kan het helpen bij het voorkomen én tegengaan van overgewicht. Een kauwkluif
zoals Farm Food Rawhide na de maaltijd zorgt ervoor dat het hongergevoel wordt tegengegaan. Problemen door overgewicht

Net als bij mensen komt overgewicht bij honden steeds vaker voor. Meerdere onderzoeken wijzen uit dat 30 tot 40% van alle honden in de Westerse wereld te dik zijn. Overgewicht leidt vaak tot vele gezondheidsproblemen bij honden. Ze kunnen bijvoorbeeld last krijgen van hart-, lever- of nierproblemen, hebben sneller last van warmte, kunnen minder goed bewegen en worden sneller oud.

Rawhide om hongergevoel tegen te gaan

Het is belangrijk dat honden met overgewicht hun hongergevoel kwijt raken. Veel honden hebben na het eten van de maaltijd nog steeds honger en proberen weer wat te eten. Wanneer ze na de maaltijd op een Rawhide kauwkluif kauwen, stilt dat de honger. Rawhide is 100% gedroogd onderhuids bindweefsel van de huid van runderen, zonder toevoegingen. De Rawhide kauwkluiven zijn stevig, hard en volledig verteerbaar.

Rustige en gelukkige honden door te kauwen

Kauwen (buiten de maaltijden om) is niet alleen heel gezond voor uw hond, het zorgt ook nog eens voor blije honden. Tijdens het kauwen wordt in de hersenen van de hond endorfine (gelukshormoon) aangemaakt. Deze endorfines geven een gevoel van rust, waardoor uw hond zich ontspant.

Rust na het eten

Wat veel mensen niet weten is dat kauwen, naast een reinigende functie voor het gebit en het voorkomen van overgewicht, ook voor rust kan zorgen. Dit gebeurt ook in het wild bij een roedel wolven. Na de jacht, als alle wolven hebben gegeten, wordt er op een rustige plek uitgebuikt. Het laatste restje van de prooi (de huid, een bot) wordt opgegraven en de hele roedel begint in alle rust hieraan te knagen. Een Farm Food Rawhide kauwkluif na de maaltijd heeft ditzelfde effect en zorgt voor een rustmoment voor uw hond.

Gelukkige en ontspannen honden

Als een hond zijn hoofdmaaltijd nuttigt, kauwt hij daar niet of nauwelijks bij. Door krachtig te kauwen op een kauwkluif wordt er in de hersenen van de hond endorfine aangemaakt. Dit zorgt, naast een gevoel van rust, ook voor een vermindering van angst en agressie. De Rawhide kauwkluiven van Farm Food zijn 100% gedroogd onderhuids bindweefsel van de huid van runderen, zonder toevoegingen. De kluiven zijn stevig, hard en volledig verteerbaar.

Bron: www.farmfood.nl

 

 

© 2012 - 2023 HondenGoed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel